Hoppas *

Goddagens : )
Har precis lagt min sessa så hon fick sova lite middag innan vi ska träffa tjejerna för en liten fika : )
Idag kommer Anna och Lotta hem . Underbart :)
Och igår kom Sanna hem . också underbart =) jag bjöd Sanna på mat, och hon skulle hjälpa mig att färga mitt hår och jaa efter 20 minuter när färgen har suttit i så kommer vi på att vi glömde pulvret haha . Hur smarta är vi , eller JAG iaf för det var ju inte Sannas fel haha . Så det blidde ingen färgning . :/ men Lotta kunde kanske hjälpa mig imorgon . :)
tänkte lägga i lite ljusa slingor och blir det för jäkligt så får jag väl lägga i en mörk färg igen . Men skulle vara kul att bli lite ljusare nu till sommaren kanske ? :)

Men helt underbart att mina vänner är hemma igen . :) Ska även hämta dom i Skirö i natt  , för själv kunde man inte hänga med .. Ska jobba ikväll och imorgon kväll . Är så trött på att jobba nu tror jag iaf , eller ska vara glad att det finns lite och göra nu iaf . Men har jobbat varje dag sen förra måndagen . Skulle ju inte ha jobbat igår , men det blidde en sväng på kvällen iaf . Plus idag på morgonen.. Men blir ju lite fina pengar till nästa månad :)

Har även hunnit och gå en promenad med Sara och sötaste Emil och vovvarna :)
Och jaa , massa som väntar barn är det också . Så himla kul för er allas skull :)
Kul att några i min umgängeskrets skaffar och lite i ens egna ålder . =) Men här väntas det något år till , det lovar jag er haha.. Men visst skulle det vara mysigt med en till . :)

Nehe nu ska jag ut i solen en sväng medans Tindra ändå sover .
Längtar till lördag också , hoppas hoppas . Och sen blir det en mysig dag med min familj som vi inte har haft på evigheters evighet .

Jobb .

Då var det tisdag morgon .
Har hunnit med ganska mycket och klockan är bara 9.
Betalat nåra räkningar :( surt , när man fick en bajs lön :( Duschat , tvättat 2 maskiner :) eller den ena är på G , och kört sessan till dagmamma . Och nu ringde dom och ville att jag ska jobba 13 - 15.30 och sen börjar jag halv 7 ikväll till 23 . :/ men imorgon var jag visst tvungen att vara ledig rinde dom igår och sa :) annars blir det för många dagar på raken eftersom jag har jobbat varje dag sen förra måndagen och ska jobba , torsdag, fredag också.. Men man vill ju ändå inte tacka nej ? :/ hm . Ja det löser sig .
Och imorgon kommer min Sanna och jag ska bjuda på mat och sedan ska hon färga mitt hår , mycket mycket behövligt . DEt är ju så att man skäms när man går ut just nu . Men men , behöver ju inte göra mig fin egentligen . Har ju mitt på det torra ;)

Så på torsdag jobbar jag på kvällen så det blev inget skirö för mig . Men jag ska ändå åka uta och hämta min vänner på natten , så lite kanske man får se ;)
PÅ lördag ska jag vara ledig iaf. Först ska vi träffa föräldragruppen på förmiddagen , sen ska jag väl hinna träffa mina vänner :) och på kvällen ska jag och min familj umgås . var så himla länge sen vi gjorde något nu . Blir nog lite grillat (om vädret håller i sig) Och sen ska vi väl gå ner till stan och kika lite på crusingen .
På söndag blir det jobb , en dagstur . Det är ju ganska skönt . Har jobbat så många kvällar nu , så har knappt hunnit med någonting . Har knappt hunnit träffa min finaste eller min dotter . :/

Men vi får väl se framåt . Fin fina pengar och så kanske det blir lite semester i höst , bara vi 3 :)
Jag älskar min lilla familj .. <3


Nehe snart ska jag fika med jessica , var jätte länge sen jag träffade henne nu .

Snart så . . ; )


.....

Hej hej .
Fredag och äntligen HELG . Underbart , och underbart väder hela helgen .
Synd att man ska jobba ikväll och imorgon kväll. Men det behövs verkligen.. Hoppas att jag får ihop lite mer än 80 timmar innan torsdag . Och kanske :) beror på om jag får jobba lite i början på veckan . Den här veckan har jag fått ihop 40 än så länge , plus 2 nätter jag jobbade i början :) Så kanske kanske :)

Jaha igår blidde det en lång arbetsdag . Började halv 8 på morgonen och slutade kvart i 11 på kvällen . Men hade ju rast mellan 16-17 och då hämtade jag min sessa och pussades och kramades en massa . :)
Nu sitter jag och saknar min man .. Har knappt inte hunnit ses alls mycket denna vecka . :(
Men han slutar vid 4 och är hemma vid 5 och då blir det lite grillning för att sedan gå till jobbet , men bara till 10 ikväll så lite gos ska vi väl hinna med tror jag allt :)
Har haft en underbar förmiddag , först var jag, Tindra och Martina nere på stan och gjorde lite ärenden för att sedan träffa Johanna och tog en god glass . :) mumma .
Nu sover min sessa lite middag så jag ska väl försöka få tummen ur och göra lite nytta här hemma kanske..

Även att man har hus , så används altanen och trädgården lite för lite tycker jag allt . :/
Men det ska bli ändringar på det . :)

Nehe som sagt tummen ur och det sker nu :)
Älskar min Tindra och Johan . NI är mitt liv .
Och nästa vecka kommer mina babes hem :) synd bara att man inte kunde följa med till Skirö , blidde ju jobb :)
Men nästa fest då ska vi dit, men huvudsaken är att ni kommer hem och jag får mig en varm kram av er <3

Tråk , tråk...

Söndag kväll och jag har tråkigt , som jag har haft hela hela helgen :(
Igår "lördag" var jag och Tindra och fikade med Martina, Dolk, Daniel och Erik . Var lite trevligt med socialt sällskap faktiskt =) sen var jag hemma hos mamma och pappa .
Min kära pappa var så snäll och åkte hem och putsade mina fönster så nu ser vi ut igen :) Min far är väldigt snäll :)
Sen var vi ute med vovvarna hela dagen mer eller mindre..
Johan kom inte hem förrän sent på kvällen ..
Jag körde jag Malin och några till eksjö också igår kväll , var ju ganska trevligt med lite fulla människor som roade upp en :) Sen blidde det stup i säng ..

Idag har jag inte gjort alls mycket . Johan jobbade fram till 2 och sen grillade vi .
Tindra tyckte inte riktigt om kött och potatissallad haha . Sen har vi varit ute och åkt lite , och varit i trädgården och lekt.. :)

Snart kommer Sara och Backe och hämtar sina hundar , men kommer bli tyst och lugnt igen . Tindra älskar ju verkligen hundarna också . Men hon säger kisse till allt ? haha . Hon är ganska rolig , men prata det kan hon inte . Men det kommer snart det med . Hon förstår ju mer än vad hon säger iaf :)

Nehe nu ska jag mysa med min man framför tvn.. Får passa på nu när vi har lite tid över..
Hatar att han ska vara borta från mig så mycket . :/ Men man kan ju inte alltid bli upp passad =) <3

Och jag längtar så mycket till vecka 20 , favorit i repris , nästan iaf :) haha..
Älskar min lilla familj . <3

Hundvakt :)

Äntligen fredag och helg , men kommer min man att vara hemma hos mig? neee , fy faan så tråkigt det är... Bara en massa jobb.. :( men men . det är ju kul att han har att göra igen . :)
Men den här veckan har varit katastrof, kommit hem vid halv 9, 9 varje dag och åkt vid 6 på morgonen.. usch så hemskt det är asså :( Men varje morgon så vaknar man upp i hans famn och han säger hur mycket man betyder för en, fjäskar lite . men sånt gillar vi :) haha. Och jag älskar att vakna upp så, hela dagen är räddad :)

Idag har jag fått en massa gjort , först på morgonen var jag Tindra , Sara , Emil och vovvarna ute och gick en långpromenad . Gick ner till östanå och Zeke badade lite.. Det var ganska skönt i vattnet :) och det tyckte även vovvarna . Sen har vi varit ute och pysslat hela dagen , älskar detta väder :)
Mamma och syster kom upp innan och hjälpte mig att ta bort all ved på altanen , och nu har jag städat från golv till tak där ute och nu kan man sitta och bara njuta . Älskar min altan , väldigt väldigt mycket :)
Bara lite gardiner och tjoffs som ska ut så det blir lite mysigare ...


Sen har man fått reda på lite tråkigheter också :( Usch jag hatar att jag får reda på allting :/
Men du är min vän och du har rätt att veta.. Jag vet att du också hade berättat för mig..
Du är en av mina bästa vänner och betyder massor för mig , skulle bara vilja komma och krama om dig .
Tack för att du inte la en massa skit på mig , riktiga vänner kallas det..
All kärlek till dig / er mina vänner ..


Helgen blir nog ganska lugn, är hundvakt åt Tindra och Zeke . :) Så nu är det 2 Tindror i familjen haha. Båda blir lite förvånade när jag säger till 1 av dom haha.. Sara och Backes vovvar .
Jag skulle också verkligen vilja ha en hund , man är ju så illa tvungen att gå ut med dom och det är ju ganska skönt när man väl har kommit ut ju =) haha..


Nehe snart kommer min man hem , skulle bara åka till kvantum och handla lite smågrejer..
DÅ blir det en massa mys som vi inte hunnit med i veckan..


Ha det så bra .
En extra varm kram till mina vänner . <3


Inlagd .. :/

Hej och god kväll .
Påsken gick i rasande fart förbi . Jag som såg fram mot lite ledighet och mys med min familj , men nehe då har man luggit på sjukhus från fredagen tills idag (måndag) ...

I förra inlägget från onsdagen skrev jag ju att jag hade ont i magen och att det var symptom urinvägsinfektion , och mycket riktigt var det faktiskt urinvägsinfektion .
Så i torsdags natt sov man inte mycket . Åkte upp till Vetlanda vårdcentrum i torsdags och ja vården där är ju inget att hurra för asså . Han tryckte lite på magen i max en halv minut och frågade typ vad jag gjorde om dagarna ? Sen sa han att ja det är urinvägsinfektion .
När jag gick och la mig i torsdags kväll hade jag 40 graders feber och när jag vaknade på fredagen hade jag 40 då med. Orkade verkligen ingenting .. Jag orkade inte ens gå upp och ta min dotter , då kände jag mig som världens sämsta mamma .
Men Älsklingen ringde akuten i eksjö så vi fick komma in .
Jag trodde min sista dag var kommen i fredags asså . hahaha . helt sjukt va dålig man kunde vara . Men ja vetlanda vårdcentral dom hurrar jag inte mycket för asså . Det är ju inte första gången dom inte gör så mycket ...
Men iaf så hade det gått så långt att urinvägsinfektionen hade spridit sig upp i njurarna och ja mer elle mindre hela kroppen . SÅ fick dropp och grejer...
Och i lördags kom mina älsklingar upp , då var jag lite piggare så fick iaf pussa och krama Tindra som jag inte hade gjort på evigheter. eller kändes som det iaf . : ) 
Och igår så fick jag lite permission ända till 9 på kvällen . Var helt underbart . Var ute hos Johans föräldrar och åt god mat , och grillade här hemma med Sara , Backe och lille emil innan jag var tvungen att fara in igen :( 
Idag blev jag utskriven iaf .

Skulle hunnit med massor idag , men vi har tagit det lugnt och haft en mysig familjedag först här inne . Sen när Tindra sov lite så gick jag och johan ut och tvättade och städade våra bilar . Sen har vi varit ute hela eftermiddagen i det underbara vackra vädret . Man blir så glad och lycklig , det är ju så att man nästan bli nykär igen ? eller har jag fel ? : )
Ja så en jätte rolig påsk har man ju inte haft direkt . Men men nu ska jag väl vara frisk hoppas jag .. =)

Förresten grattis kusin vitamin till eran lillkille . :)

Veckan blir ganska lugn tror jag ...
Nehe dags att mysa med min kära sambo nu <3
Ha en trevlig dag :)


Skit telefon : (

Godkväll : )
Sitter här i soffan och myser med mig själv och kollar på hockey . Var tvungen att tända brasan också , fryser så :/
Men snart är det värme . Myyys :)

Idag har jag inte gjort något vettigt :/ eller jo lite kanske , var och lämnade in min telefon idag på förmiddagen . Ännu en gång är den sönder . bajs telefon :( den är inte mer än 3 veckor , den första jag hade gick sönder redan efter 6 dagar , så fick en ny , men nu fick jag en lånetelefon . Jag fattar mig inte på den :/ så ledsen om jag kanske inte svarar på alla mess ... Men den är hel lustig.. Vill ha min igen . 
Sen blidde det fika med mina vänner Johanna , Frida , Nathalie och Tindra :) lite tjöt och skvaller haha . :)

Har haft sån jävla magvärk hela eftermiddagen , samma symptom som jag hade när jag var gravid och fick urinvägsinfektion (och nej jag är inte gravid) . Får verkligen hoppas att det inte är urinvägsinfektion...

Och ingen som verkar vilja köpa vårt hus , så det blir väl att vi bor kvar här . Jag trivs ju faktiskt väldigt väldigt bra här uppe i tomaslunden . Nära till nästan allt . Men ett ganska litet hus..  Visst det går ju att bygga ut , men vi har inte riktigt dom pengarna ännu . Plus att lån vill vi inte ta heller . Men vi har varit ganska duktiga med att inte ta ett enda lån på det vi har gjort med huset :)

Igår städade jag och plockade fram det nya i köket också . Till och med Johan tyckte om det ;) alltid positivt, för han brukar alltid klaga...
Men nu är det bara gardinerna kvar , men dom ska sys imorgon klockan 2 . Marie skulle hjälpa mig en sväng . Får även Tindras kläder från gangstar :)
Ni som har barn , gå in och kika på Gangstar.se . Lite häftiga kläder faktiskt . Vill ha skinnjackan . så himla snygg är den , men den får vi köpa när hon är 2 år och kan ha den ett litet tag för den är ganska så dyr.. Btw så fick Tindra en jeanskjol därifrån förra veckan . Och hon är ensam i vetlanda med att ha den :)


Snart är det påskhelg , men inte får jag har dig här hemma . Massa jobb som måste göras : ( men får väl vara glad att du har jobb . Men kan vi inte få en enda helg ihop ? usch bli inte tillsammans med egenföretagare . :/
Men du är min mys ändå .

Kanske skulle boka tågbiljetter till Göteborg vecka 20 också . ; )


Nehe dags att återgå till Hockeyn , HV suger ganska rejält nu . Det blir nog att färjestad vinner ikväll :/
MEn vi håller väl tummarna . Bara första perioden ..


Min lilla familj är underbar.. Speciellt min vackra prinsessa . <3 kärlek på hög nivå där .

En härlig Måndag :)

Godkväll . =)
Dagen i sig har varit väldigt bra tycker jag . :)
Tindra var hos dagmamma först , ganska skönt när hon börjar vid 8 , och man har lite egentid , :)
Men skulle nog vilja ha ett jobb tror jag . MEn inte lätt just idag :/
Sen hämtade vi Johanna och tog en glass och kikade lite i affärer , för att sedan  följa med som socialt sällskap till Martina när hon skulle äta lite lunch :)
Sen hem och vänta på Johan . Satte upp gungan här hemma , så nu kan vi gå ut och gunga och Tindra , jaa hon älskar det mer än allt annat :)

Nu har jag fått min lampa , nya krukor , nya ljusstakar , blommor ja allt är klart ,  förutom gardinerna , men dom ska sys klart på onsdag eller torsdag :) det kommer blir as snyggt i mitt kök :)
Det är ju så jäkla fräscht med vitt ;) är lite sugen på ny fondvägg med . men ja vi får nog vänta lite .

Fick ju även min skattedeklaration idag . Åhh jag får tillbaka , inte lika mycket som förra året dock , men det ska räcka till min köksö och min micro som jag ska köpa till köket :) och även till klinker till badrummet ..
Johan får betala kakel och allt det andra . :) jag är ju iaf snäll som hjälper till lite . :) haha .


och ikväll när jag hade nattat min sessa så hann jag med att städa på altanen , (det som gick) , städa källaren och tvätta bilen . :) och plockat iordning här hemma .
Erkänn att jag är väldigt duktig ? och tvätta bilar , det är jag nog en hejjare på tror jag allt . :)


NEhe nu tror jag sängen lockar . Blev fruktansvärt trött .
Ha det så gott .

Mm =)

Heej . Just nu jobbar jag ännu en natt . Vilket jag ångrar att jag tackade ja till faktiskt . :/
usch , segt ... men det är bara 6 timmar kvar tills jag får gå hem och stupa i sängen . Ska faktiskt bli helt underbart =)

Jaha vad har man gjort annars i helgen , igår blev det lugnt . Kollade på ishockey och min kära vän Martina var hos mig och snackade lite skit och jag hjälpte även henne lite med facebook . :) haha du är för rolig gumman . Men det var en lugn och trevlig kväll , tack gumman :)

Idag "lördag" har jag mest varit ute hela dagen faktiskt . :)
Först var vi i lekparken med Tindris . Gunga och hade oss . Hon blir så lycklig när vi går dit . =)
Sen vandra ner till stan, tog oss en kulglass igen . Gott =)
Sen hem , ge Tindra lite mat , sen kom Sara , Backler och Emil förbi och frågade mig och tindra om vi ville hänga med ut och gå en runda . Självklart gjorde jag det , hade ju inget annat bättre för mig . =)

Och på kvällen blev det årets första grillning . :) Mumma så gott det var .
Fick även snuffa lite på Emil  , gu va liten han är .. Man har ju verkligen glömt bort det där , att dom verkligen kan vara så små ? och det dära bebisskriket ? ja , man blir så sugen på en till bebis , :) MEn det får vänta några år till .

Över valborg kommer mina bästisar hem , Lotta och Anna , även Sanna va ? :) ska bli så kul .
Har ju även bokat in en helg till Göteborg igen . :) så vecka 20 åker jag dit .

Jag och Sara har kommit fram till mycket saker om denna stad , VETLÖSA... USch om man ändå bara kunde ta sitt pick och pack och dra , fast är det så mycket bättre i en annan stad egentligen ? njae jag tror inte det. ..
Men till sommaren blir det att åka upp till värmland igen skulle jag tro . Allt går i mycket lugnare tempo där uppe , det är semester faktiskt . =)

Ja 3 år sen jag och Johan träffades också nu i april . fast i slutet . Känns faktiskt inte som att det var så länge sen ..
Jag kommer ihåg det som igår :) Anna och Daniel parade ihop oss haha.. Vi bestämde att vi skulle träffas en kväll allihopa dock . Men Anna och Daniel drogs sig ur . Så det blev bara jag och Johan . Och eftersom båda bodde hemma hos sina föräldrar så ville vi inte vara hos någon av oss.. SÅ det blev en filmkväll hos hans kusin haha . Sen ja , behöver vi inte säga detaljerna . Men kär blev jag :)
Ja och ni tänker nog , shit 3 årsen , och har redan barn , hur tänker man ? ja det ska jag säga er , att efter 8 månader blev jag gravid , av misstag . Gick på preventivmedel men hjälpte dock inte . Men jag skulle aldrig i mitt liv välja bort mitt liv idag . Jag är en ung mamma , eller ja ganska ung iaf , Idag är ju åldrarna lägre på när man skaffar barn =)
Sen säger jag inte att en äldre föräldrer är dålig för så är det inte . Men unga är ju också väldigt bra med barn ,eftersom det inte var så länge sen man var barn själv . :)


Nehe nu ska jag återgå till White Chicks..


Ut med det mörka och in med det ljusa :)

Godmorgon , eller vad man nu kallar det , Klockan är iaf 04.05 haha .
Jag jobbar , och det är förbannat tråkigt . Eller tråkigt och tråkigt ska jag inte heller säga för det är ju ganska lugnt .
Men måste sitta framför datorn och göra något annars somnar jag . Jag är helt hopplös om jag skulle sätta mig och kolla på tv , tyvärr.. Många filmer man har somnat utan att ha sett klart :(

Vilket underbart väder det har varit ute nu några dagar , får verkligen hoppas att det håller i sig .
Man blir så himla lycklig av vackert och skönt vårväder =)
Idag åt vi vår första kulglass . Massa gott :) Tindra tyckte det var fruktansvärt gott . Älskar glass . =)
Sen gick vi till lekparken och gungade och åkte lite russekana . haha , stavas inte så va ?
Asså , inte för att skryta men när jag gick i skolan var jag grym på att stava . Men nu är det som bortblåst haha .


Helg imorgon , gött =) Blir nog en lugn och mysig hemmakväll med min älskade Tindra :)
Lördag blir kanske att grilla , och sen ska jag jobba på natten igen , .
Å värmen skulle hålla i sig till helgen var det någon som sa , då blir det att vara ute mer eller mindre hela tiden :)


Åå nu vill jag göra om hemma i köket , nu nu nu. Har skickat efter en lampa , som dock inte kommer förrän nästa vecka eller när det var , en vas som min kära vän Martina har köpt i skövde som jag nog får imorgon hoppas jag :)
Sen sy färdigt mina gardiner jag handlade förra veckan , NU ska det bli vårfint hemma . Ut med det svarta och in med det vita och turkosa ?  :) visst jag älskar svart ska inget annat säga . men lite trött är man ju på det nu , får bli till hösten igen .

Annars är jag ganska tråkig , bara vitt och svart överallt nästan . men sån är jag .
Och en massa rosa till min sessa :) Ja visst är jag trög , bara för att jag har en tjej så behöver det inte vara rosa , men jooo . annars tror dom att hon är en pojke . haha . lite dåligt . Men en del ser inte . Hon är ju faktiskt väldigt lik sin far , så i killkläder , jaa då är hon en liten pojk haha . :)
Ne hon är min sessa och kommer alltid att vara det . :) Envis men ändå världens goaste :)

Nehe om man skulle göra lite nytta men vad ? Ögonen svider lite nu . Men om 3 timmar ska jag hem och nana i mina nybäddade lakan . :) hinner dock inte pussa på tindra innan hon går till dagmamma . Johan var tvungen att åka till jkpg vid 6 imorgon , men vi får väl se om dom har kommit upp eller inte när jag har kommit hem . Hoppas inte...

Nehe ha det gott folk . :)

envis , ja..

Goddag , ännu en dag med underbart väder , är det inte härligt att vakna upp då?? :)
Även om man är nere så blir man ju lycklig över att det är fint väder . =)
Jaha idag har jag solat , städat (bytt lakan i min sessa säng , och även i vår säng ) underbart =) synd att man inte får sova i dom i natt , ska ju jobba i natt , vaken natt..  Får la se hur det slutar haha =) men det går nog ganska bra.. Sen nu har jag duschat och sitter här och fördriver min tid.... Tråååkigt.

Tindra är hos dagmamma igen , och hon blev alldeles överlycklig att gå dit igen , hon har ju inte varit sen förra onsdagen... och nu är hon kry igen , eller så gott som . Hostar och är snorig , men det är väl alla nu. =)
Plus att hon äter igen , helt underbart.. Nästa vecka ska vi åka och väga o mäta oss . Får la se om hon har kommit upp i 10 kilo ännu haha =)


Och som sagt , denna fitt staden , har lust att flytta långt härifrån ,
Göteborg kanske ? haha bli innenboende hos Anna och Lotta , fast skulle nog sakna vetlanda lite eftersom man har ju ändå sin släkt här.. Sanna du får ju med flytta in då för växjö , jaa dit vill jag nog inte haha . det är för nära vetlanda...


Ska gå och gunga med min sötaste prinsessa sen . Hon älskar det .Hon gör mig till världens lyckligaste , hennes leende får en att smälta . Men hon är också väldigt väldigt envis , (var jag med sån kanske ? haha=) så ja jag får väl njuta ändå... Men som johan säger, kärringar föds tjuriga ? haha är det så ? neee . ;)

Lite possitivt blev ju inlägget ändå trots att man är ganska ledsen..
Mina vänner vet hur man stöttar en . tack ni är verkligen bäst . :)

Nehe nu ska jag göra lite nytta och sen gå ut i solen :)

Underbart :)

Underbart , underbart väder ute . :)
Så nu ska vi snart gå ut och vara ute hela eftermiddagen . Väntar bara på Sara och lille emil =)

Jaha igår fick man veta en massa tråkigheter . Usch ja .
Tur att ens vänner finns där när man behöver dom , eller dom finns ju alltid där :) ni är bäst vet ni det .
Fast jag ska nog inte sitta och tycka synd om mig själv ..

Tråkigt att du är avundsjuk på vad vi har , du kanske också skulle haft det om inte du hade varit otrogen mot din käraste ...


Nehe nu ska vi springa ut i vackra vårvädret . =)
Just det , Sanna blidde ju moster i natt igen , gu va kul med en liten tjej till haha :)
Grattis till dom :)

RSS 2.0